Al bij het ontstaan van steden, nog lang voor er sprake was van ‘smart cities’, waren zij centra van evolutie en revolutie. Ook nu is dat nog steeds het geval, en steeds meer steden veranderen tegenwoordig in smart cities. Tegen 2050 zou zelfs 70% van de wereldbevolking in slimme steden wonen. Drayton, een verwarmingsbedrijf in Groot-Brittannië, maakte een simulator die, aan de hand van je leeftijd, toont hoe smart cities zullen evolueren tijdens je leven.

Zo zou in 2019 zo’n 43% van de bevolking een slimme thermostaat hebben op kantoor en thuis. Op die manier kan je via je smartphone al op voorhand de verwarming regelen. Niets is fijner dan in de winter thuis komen in een warm huis.

Een jaar later zal Uber testen starten met vliegende taxi’s in Dallas en Dubai. In 2023 hopen ze hier effectief mee aan de slag te kunnen en passagiers te vervoeren. 2050 brengt nog meer toepassingen die het leven in de stad aangenamer maken. Gebouwen zullen ‘smart buildings’ worden die kunnen aangepast worden aan de noden en behoeften van de bewoners. Ze zullen zelfs rekening houden met het weer.

Eten bestellen – maar vooral de levering ervan – wordt ook gemakkelijker dan ooit. Zo zou je lunch of diner in 2050 met vliegende taxi’s of drones geleverd worden. In 2060, tot slot, zal het transport van cargo gebeuren via hyperloops, luchtdrukbuizen waardoor containers vliegensvlug worden vervoerd. De containers kennen hun inhoud en bestemming zelf. In datzelfde jaar word je in hotels bovendien verwelkomd door robot butlers die je graag verder helpen.

Bron en foto

The following two tabs change content below.

Lise Swennen

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen

Laatste berichten van Lise Swennen (toon alles)