Zoals vooraf aangekondigd heeft Seat tijdens de Smart City Expo in Barcelona de Leon Cristobal uit de doeken gedaan, een Leon die is volgestopt met veiligheidssystemen.

 

De Leon Cristobal Concept is geen voorbode op een volledig nieuwe Leon en is ook niet bedoeld om een nieuwe designrichting van Seat in te luiden. Seat heeft de bekende hatchback echter wél volgepropt met veiligheidssystemen, vandaar dat de auto volgens Seat is vernoemd naar de beschermheilige van bestuurders en reizigers.

 

De Leon Cristobal is volgens Seat de veiligste auto die het ooit heeft gebouwd. Zo is die uitgerust met Drive-lock, simpelweg een ingebouwd ademanalysetoestel waarmee de hoeveelheid alcohol in de adem kan worden gemeten. Als je als bestuurder te veel hebt gedronken, wordt starten en wegrijden onmogelijk gemaakt. Dan is er Drive-coach, een digitale assistent die, afgestemd op eigen voorkeuren, bepaalde veiligheidswaarschuwingen aan je doorgeeft.

 

De lijst gaat verder met Guardian Angel Mode, een stand waarin alle vijftien actieve en passieve veiligheidssystemen met één druk op de knop allemaal worden ingeschakeld. Dan is er Black Box, een unit die gegevens en beeldmateriaal opslaat die na een ongeval kunnen worden gebruikt. ‘Mentor’ heet een telefoonapplicatie waarmee bijvoorbeeld ouders de topsnelheid van de auto kunnen begrenzen als het nageslacht ermee op pad gaat. Verder vervangt Seat de reguliere achteruitkijkspiegel door een exemplaar dat is gekoppeld aan een camera.

 

De Leon is niet de enige showauto van Seat. Zo heeft het merk ook een testvloot van tien exemplaren van de elektrische eMii meegebracht, een auto die natuurlijk sterk leunt op de techniek die in de e-Up van Volkswagen is gestopt.

 

Seat won op de Expo de World Smart City Award voor mobiliteit.

 

Bron en foto: autoweek.nl

The following two tabs change content below.

Lise Swennen

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen

Laatste berichten van Lise Swennen (toon alles)