Met de alsmaar toenemende wereldbevolking is er nood aan meer ruimte. Zo’n 54% van de populatie wereldwijd woont al in steden, en dit zal alleen nog maar stijgen. Tegen 2050 zal naar schatting zo’n 70% van de bevolking in stedelijke gehuisvest zijn. Tegelijkertijd eist deze bevolkingstoename veel van onze planeet, en kunnen we deze groei niet meer oplossen zoals we dat voorheen deden. De materialen en methoden die in de 20ste eeuw gebruikt werden om steden te bouwen, zijn namelijk niet duurzaam. Maar hoe moet het dan verder? Kunnen slimme steden dit probleem oplossen? In onderstaande reportage trekt YouTuber Oscar Boyson de wereld rond om te zien hoe steden deze uitdagingen aangaan en steeds slimmer worden. Hij steekt onder andere zijn licht op in het slimme district Songdo (Zuid-Korea), wereldstad Singapore, de Scandinavische koploper Kopenhagen, maar ook in de sloppenwijken van Mumbai. Daar ontdekt hij dat steden veel van elkaar kunnen leren en met elkaar kunnen delen, maar ook dat niet iedere stad gebaat is met dezelfde slimme oplossingen. 

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen