Singapore wil bussen zonder bestuurder tegen 2022 op de openbare weg. De overheid wil starten met een pilootprojecten in drie nieuwe wijken van Singapore. Die wijken zullen speciaal uitgerust zijn om de chauffeurloze bussen te laten rijden.

De bussen komn er om inwoners gemakkelijk van hun woonplaats naar trein- en busstations te brengen. ‘De op zichzelf rijdende voertuigen zullen de toegankelijkheid en connectiviteit van ons openbaar vervoersysteem aanzienlijk verbeteren, vooral voor ouderen, gezinnen met jonge kinderen en minder mobiele mensen,’ aldus Khaw Boon Wan, minister van Transport.

Singapore hanteert al langer een beleid dat openbaar vervoer bevordert en tolheffing toepast. Hierdoor staat het verkeersnetwerk er minder onder druk dan in andere ZO-Aziatische steden. Het land heeft de ambitie om leider in onbemande technologie├źn te worden.

Bron

Foto

The following two tabs change content below.

Lise Swennen

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen

Laatste berichten van Lise Swennen (toon alles)