Amano Europe NV lanceerde recent een app waarmee de registratie van passagiers op pendelbussen voor zowel reiziger als bestuurder duidelijk eenvoudiger wordt. Pendelbusorganisatie vzw Max Mobiel mocht de spits afbijten als trotse gebruiker van het gloednieuwe systeem.

 

Max Mobiel biedt met haar shuttlevervoer een antwoord op de stijgende verkeersdrukte in en rond havenstad Gent en wil op die manier de regio aantrekkelijker maken bij de actieve bevolking. Met in totaal acht verschillende verbindingen zorgt de organisatie ervoor dat zowel sollicitanten, stagiaires, uitzendkrachten als vaste werknemers van de aangesloten bedrijven hun bestemming veilig en droog bereiken. Tot voor kort ontbrak er echter een betrouwbaar systeem voor de registratie van reizigers; tellingen en de daarop gebaseerde facturatie aan de bedrijven gebeurden volledig manueel, wat een tijdrovende bezigheid was. Bovendien vermoeilijkte dit het inschatten van de rendabiliteit van de verschillende verbindingen. ‘Met onze mobiliteitsoplossing, die we in samenspraak met Max Mobiel ontwikkelden, willen we de markt een eenvoudig en betrouwbaar systeem bieden dat positief bijdraagt aan zowel het dagelijkse werk van de buschauffeur als aan de gebruikservaring van de reiziger,’ zegt Thomas Gielis, manager van de tijdsregistratie-afdeling. ‘Bij elke stap van het ontwikkelingsproces werden deze twee aspecten dan ook vooropgesteld.’

 

Eenmaal geregistreerd in de app krijgen gebruikers een persoonlijke code toegewezen die bij het opstappen door de chauffeur kan geverifieerd worden. Reizigers die niet over een code beschikken kunnen die afgeprint verkrijgen bij de personeelsdienst. Op basis van deze registraties kan Max Mobiel haar effici├źntie maximaliseren en tegelijkertijd de rendabiliteit van haar verschillende busverbindingen beter inschatten.

 

Na een succesvolle testperiode bij Max Mobiel is Amano vastberaden haar toepassing verder uit te breiden met onder meer reservatiemogelijkheden en het concept ook naar andere markten over te dragen. Gedacht wordt hierbij aan grote ondernemingen met een eigen busdienst, beschermde werkplaatsen, onderwijsinstellingen, verenigingen en supportersclubs.

 

Bron en foto: Amano Europe

The following two tabs change content below.

Lise Swennen

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen

Laatste berichten van Lise Swennen (toon alles)