Vol trots presenteerde wethouder Choho op donderdag 15 maart de eerste waterstofvoorbereide huisvuilwagen voor Amsterdam. E-Trucks Europe produceerde deze vrachtwagen, die nu nog volledig elektrisch opereert, maar al voorbereid is om in 2019 te worden uitgebreid naar een waterstofhybride vuilniswagen. Een belangrijke stap op weg naar het doel van de gemeente Amsterdam om haar CO₂-uitstoot in 2025 met 45% te verlagen ten opzichte van 2012.

De gemeente Amsterdam wil ‘een schoner Amsterdam en een gezondere toekomst voor de Amsterdammer’. Door de inzet van dit inzamelvoertuig – nu nog volledig elektrisch, in 2019 op waterstof – zet zij een belangrijke stap in de goede richting. In de toekomst hoopt Amsterdam meerdere E-Trucks Europe-voertuigen in te zetten.

Lees het volledige artikel op e-truckseurope.com, foto: E-trucks Europe.  

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen