Slimme steden die uitgaan van het Internet of Things zijn de toekomst. En slimme, geconnecteerde gebouwen spelen een belangrijke rol in een dergelijk stedelijk IoT-netwerk.

“Slimme gebouwen die momenteel als autonome eilandjes fungeren, zullen op termijn de draaischijf van een breed stedelijk IoT-netwerk worden”, vertelt Koen Matthijs, CEO van MCS Solutions. “Geconnecteerde gebouwen zullen zelfs als virtuele energiecentrales dienst kunnen doen, hetgeen een positief effect teweeg zal brengen op de energie-efficiëntie en stedelijke vernieuwing zal stimuleren. Toekomstgerichte steden zoals Antwerpen investeren daarom in resources om deze omschakeling te vergemakkelijken.”

Hoe zullen slimme gebouwen de waarde van vastgoed en stedelijke innovatie stimuleren? Koen Matthijs deelt zijn visie in het magazine MIPIM 2017 Antwerp Conference. Lees het volledige interview.

The following two tabs change content below.