Onderzoeks- en innovatiehub imec en partner EnergyVille kondigden vandaag een belangrijke doorbraak aan op het vlak van batterijen. Onderzoekers ontwikkelden een nieuw nanomateriaal voor vastestof Lithium-ion (Li-ion) batterijen en demonstreerden het in een batterijcel. De cel scoort beter dan andere vastestof-batterijen. Ook al zijn de batterijen nog niet zo goed als huidige Li-ion batterijen met een vloeibaar elektroliet, toch zullen ze die in de toekomst overtroeven. Zoveel zelfs dat we straks de helft meer afstand kunnen rijden met onze elektrische wagen. De resultaten worden deze week voorgesteld tijdens de IDTechEx Show in Berlijn.

Lees het artikel op bloovi.be, foto: Bloovi. 

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen