The Safe Group, bekend als beveiliger van Rock Werchter, Pukkelpop, en verschillende steden en gemeenten, gaat internationaal. Op 19 juni lanceren ze Mobiqam: de Tesla onder de mobiele camera’s. De lancering vindt plaats in Londen op IFSEC International, één van de grootste security beurzen ter wereld.

 

Een mobiel wapen in de strijd tegen sluikstorten, zwerfvuil en vandalisme

Momenteel zijn er 100 mobiele camera’s van het Hasselts bedrijf actief, verspreid over 25 Belgische politiezones, steden en gemeenten. In Hasselt is sinds de start van het gebruik van de mobiele camera’s vijf jaar geleden de criminaliteit met 22% gedaald (video TVL). In Lummen zijn ​in één straat 11 GAS-boetes uitgeschreven aan sluikstorters (artikel HLN). Ook ​gemeente Zaventem gaat nu de strijd met sluikstorters aan (video RINGtv) door vier mobiele camera’s in te zetten. De camera’s worden in functie van de noden verplaatst, waarmee lokale besturen bijvoorbeeld de strijd aangaan tegen sluikstorten, of het overzicht behouden tijdens grote evenementen of manifestaties.

 

De gebruikers als uitgangspunt

“We gingen actief aan de slag met de feedback van de gebruikers van onze eerste generatie mobiele camera’s, voornamelijk politiezones en lokale besturen. Zo slaagden we erin de grenzen van mobiele camerabeveiliging te verleggen en Mobiqam sneller, sterker, compacter en gebruiksvriendelijker te maken,” zegt zaakvoerder Ilja Theuwissen. “Mobiqam is gebruiksklaar in 15 minuten en dus ook gemakkelijk verplaatsbaar. Daarnaast gaat de uitschuifbare batterij tot 12 dagen mee en heeft het als enige toestel in de markt een kliksysteem om de dataopslag los te koppelen.” vult hij aan.

 

Internationale belangstelling

“Het buitenland merkt het enorme succes van de eerste generatie mobiele camera’s op,” vult managing partner Pieter Jouck aan. “We hebben ondertussen al contact met distributeurs uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en Nederland, dit terwijl de officiële launch pas volgende week is.”

Mobiqam wordt officieel gelanceerd op 19 juni op IFSEC International in Londen, de grootste security beurs ter wereld.

Bron en foto: The Safe Group

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen