Geen zin om zelf je boodschappen te doen? Geen nood, Nuro, het onbemand bezorgautootje dat de show steelt in bovenstaande video, werd ontworpen om jouw boodschappen voor jou te doen. Nuro werd in het leven geroepen om leveringen te doen. Het autootje heeft vier compartimenten en kan zowat alles leveren, van pakketjes tot pizza. Het kan echter enkel lokale tripjes maken, dus in tegenstelling tot de zelfrijdende wagens zoals Waymo (Google) of Uber, zal je deze kleine vierwieler niet tegenkomen op de autosnelweg.

Nuro is zeker niet het enige onbemande leveringsvoertuig op de markt. Ook Toyota werkt momenteel aan een concept, terwijl het Engelse Starship Technologies volop testen uitvoert met gelijkaardige robots voor het leveren van voedsel. Nuro is nog maar een prototype, maar het bedrijf achter het autootje mikt erop om nog dit jaar echte leveringen te doen.

Meer info en foto: nuro.ai. 

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen