Billy Bikes, het deelsysteem voor elektrische fietsen in Brussel, wil groeien en gaat hiervoor op zoek naar 120.000 euro. Via crowdfunding willen ze zo 150 nieuwe fietsen produceren en extra personeel aanwerven. “De bedoeling is om verder te groeien in Brussel en paralel ook in andere Belgische en Europese steden.”

“Maandag 25 juni lanceerden we de crowdfunding campagne op LITA.CO”, zegt Pierre de Schaetzen, Chief Experience bij Billy Bike. “Met het geld  zullen we onze nieuwe GPS-technologie voor de fietsen produceren. Dit laat ons toe om de app te openen aan de 9.000 mensen op de wachtlijst en om in het najaar onze vloot te verdubbelen, wat ons ook toelaat om onze business area te verdubbelen. We kunnen ook ons team uitbreiden om een kwaliteitsdienst te blijven leveren aan nieuwe gebruikers.”

Billy bike is gestart met een bètatest in september 2017 met 150 fietsen die je kan gebruiken in Elsene, Etterbeek en een deel van het centrum. Billy’s visie is om een nieuwe generatie van ‘openbaar vervoer’ aan te bieden: een gedeelde oplossing voor individueel vervoer die volledig aansluit bij de behoefte van een grotere groep mensen voor efficiënte mobiliteit en geweldige ervaringen. De elektrische fietsen hebben geen vast station, maar kunnen eender waar geparkeerd worden. Via een app kunnen gebruikers de fietsen opsporen. Met een elektrische fiets door het heuvelachtige Brussel fietsen gaat net dat stukje vlotter en draagt bij aan de  Brusselse luchtkwaliteit. Sinds de start zijn er al meer dan 15.000 ritten gemaakt door 500 gebruikers.

The following two tabs change content below.