Amsterdam Smart City en de stad Amsterdam lanceren een app waarmee je op innovatietour kan gaan doorheen de stad. Op deze wandeling maak je kennis met de innovatieve oplossingen die de stad heeft voor slimme en duurzame stadsontwikkeling.

Tijdens het innovatiefestival WeMakeThe.City brachten Amsterdam Smart City en de stad Amsterdam een ​​app-gebaseerde, zelfgeleide innovatietour uit. Om de release te vieren hebben ze een speciale editie van de tour georganiseerd. Verschillende experts legden meer uit over hun betrokkenheid bij de innovaties op de route. Wist je bijvoorbeeld dat Amsterdam een ​​van de dichtste netwerken van oplaadpunten voor elektrische voertuigen ter wereld heeft? 

De eerste route “Culture of innovation” voert gebruikers langs een twee kilometer lange wandeling langs de Oosterdokseiland-ontwikkeling naar Marineterrein, de voormalige marinebasis die wordt omgebouwd tot innovatiedistrict. De tweede route, “Transformational innovations”, leidt gebruikers via Amsterdam Noord naar het living lab van De Ceuvel en eindigt op de NDSM-werf.

Je ontdekt onder andere dat het Centraal Station een “smart station” is door het gebruik van camera’s en wifi-sensoren die gegevens verzamelen over de gebruikers van het station en de ferryterminal. Deze gegevens worden gebruikt voor monitoring van het publiek en zullen in de toekomst openbaar gemaakt worden.

Download de app in de Apple Store of via Google Play.

 

The following two tabs change content below.