Elk jaar zijn bijna een miljoen Europeanen het slachtoffer van een hartstilstand. Slechts 8% overleeft het, mede door de trage reactietijd van de hulpdiensten. De ambulance-drone maakt het mogelijk om meer levens te redden dankzij een geïntegreerde defibrillator. Het doel is om de bestaande hulpdienstinfrastructuur uit te breiden en te verbeteren met een dronenetwerk. Dit nieuw type drone kan snelheden halen van meer dan 100 km/uur en zo zijn bestemming bereiken binnen de minuut. Dat krikt de overlevingskansen op van 8% naar 80%! De drone is opvouwbaar en wordt zo een toolkit voor alle soorten ehbo-voorzieningen. Toekomstige toepassingen zullen ook andere medische bijstand kunnen leveren, zoals bij verdrinking, diabetes, ademhalingsproblemen en trauma’s. 

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen