fbpx

Medische drones zijn tegen 2020 realiteit in Vlaanderen: de Antwerpse start-up Helicus start met testvluchten in Antwerpen en Hasselt waarbij drones onder andere menselijk weefsel, bloed- en urinestalen en medicijnen zullen vervoeren tussen ziekenhuizen.

Het doel van het zogeheten project MEDRONA is om een ​​systeem te ontwikkelen dat medische pakketten op een betrouwbare, ecologische en efficiënte manier kan vervoeren. Het project is ontworpen om het medisch verkeer weg te nemen van overbelaste wegen en de onderbenutte capaciteit te gebruiken in het luchtruim. In de tweede helft van 2019 starten de indoor testvluchten met medische drones en als alles goed gaat, vliegen de eerste drones met medisch materiaal in 2020 over Antwerpen. 

“Deze dienst zal ziekenhuizen in staat stellen om kwaliteitsvolle diensten aan hun patiënten aan te bieden in tijden van overbelast verkeer”, zegt Mikael Shamim, Managing Director van Helicus en coördinator van het Helicus Aero Initiative. Het project kan rekenen op 4 miljoen euro steun van onder andere de federale overheid. Vijf bedrijven hebben hun krachten gebundeld in dit project: Belgocontrol, SABCA, Unifly, NSX en Helicus. Elk bedrijf zal zich concentreren op een specifiek deel van de algehele oplossing. 

 

The following two tabs change content below.

Anke Geelen

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen

Pin It on Pinterest