Het SAFIR-consortium, een groep van 13 organisaties uit de publieke en private sector, is door Single European Sky ATM Research Joint Undertaking (SESAR JU) uitgekozen om demonstraties te geven in geïntegreerd droneverkeersmanagement voor een uitgebreide reeks drone-activiteiten in België. Het doel van het SAFIR-project is om een bijdrage te leveren aan het EU-wetgevingsproces met betrekking tot drones en aan de verdere uitrol van interoperabele, geharmoniseerde en gestandaardiseerde dronediensten in Europa. 

De projectactiviteiten van SAFIR zullen geografisch twee gebieden in België bestrijken. Het eerste gebied is Sint-Truiden met het drone-testcentrum van DronePort. Het tweede gebied is het grotere gebied van Antwerpen, waaronder de haven van Antwerpen.

Lees het volledige artikel op droneport.eu, foto: DronePort. 

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen