De slimme mobiliteitsstart-up VOI Technology kondigde eerder deze week aan dat ze $50 miljoen ophaalden bij investeerders Balderton Capital – de Europese koploper wat betreft investeringen in early stage tech – LocalGlobe, Raine Ventures en de eerdere investeerder Vostok New Ventures. Met dit geld willen ze iets doen aan de manier waarop mensen zich verplaatsen in Europa’s overvolle steden vol fileleed. 

VOI werd opgericht in Stockholm, Zweden, in augustus 2018. De start-up wil iets doen aan de fileproblemen in Europese stadskernen en uitstoot verminderen. Daarom wil het team achter het bedrijfje een schoon, efficiënt en uitstootvrij alternatief aanbieden voor wagens en taxi’s. Zo gezegd, zo gedaan, en VOI lanceerde zijn elektrische steps in Madrid, Zaragoza en Malaga in Spanje. Met de nieuwe investering wil het bedrijf in de komende maanden snel uitbreiden in nieuwe markten, waaronder de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen en Portugal.

Lees het volledige artikel (Engels) op eu-startups.com, foto: voiscooters.com

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen