VKW Limburg in samenwerking met VNO-NCW Brabant Zeeland, Flanders Investment and Trade en CER10DIPITY nodigen je uit voor een 4 daags werkbezoek aan de regio Helsinki-Tallinn. De inspiratiereis vindt plaats van 27 tot 30 maart 2019.

Waarom je moet meegaan? Raf Sluismans vertelt het je in onderstaand filmpje:

Programma en cases:

Het bekendste bedrijf uit Helsinki is NOKIA dat na de doorstart en overname van Alcatel-Lucent weer is uitgegroeid tot een wereldspeler in mobile netwerkinfrastructuur met ruim 25 miljard omzet en meer dan 100.000 medewerkers.

ROVIO, de maker van Angry Birds, en SUPERCELL, recent gewaardeerd op 10 miljard dollar, hebben Helsinki als hoofdstad van computerspellen op de kaart gezet. Je maakt kennis met de “gaming industry” tijdens een bezoek aan Neogames.

Tijdens een bezoek bij Stora Enso, de oudste Naamloze Vennootschap ter wereld, leer je hoe een traditionele industrie zich heeft ontwikkeld tot absolute koploper in duurzame verpakkingen, constructie en digitalisering.

MaaS Global, een startup die “mobility as a service” op de kaart heeft gezet maakt handig gebruik van de verplichting opgelegd door de Finse overheid waarbij vervoerders hun data als open data beschikbaar stellen. Hun app “Whim” wordt momenteel als een van de drivers voor smart cities gelanceerd in Antwerpen en Amsterdam. Gebruikers kunnen reizen plannen en afrekenen met gebruik van alle vervoersmodaliteiten (fiets, huurauto, openbaar vervoer).

Tallinn is een magneet voor jong talent en een voedingsbodem voor IT-bedrijven waaronder Skype. Het bezoek aan de e-Estonia showroom biedt een overzicht van diverse bedrijven actief in deze sectoren.

Zo kan je met eigen ogen zien hoe de hoofdstad van Estland sinds haar onafhankelijkheid van Rusland in 1992 een radicale strategie heeft gekozen en erin geslaagd is zich te ontwikkelen tot meest gedigitaliseerde land ter wereld. Alleen trouwen, scheiden en een huis kopen kunnen niet online gebeuren. Verder leer je hoe een e-citizenship aan te vragen wat toelaat om als niet inwoner binnen 3 uur een bedrijf op te richten in Estland en zo zaken te doen in het land.

Tenslotte word je ontvangen op de residentie van de Belgisch Ambassadeur in Helsinki waar na een in-side toelichting een netwerklunch plaatsvindt in aanwezigheid van Finse, Belgische en Nederlandse ondernemers. Ook de lokale vertegenwoordiging van Flanders Investment en Trade is hierbij aanwezig.

De kost voor deelname voor de 4-daagse reis bedraagt: €2.478 (exclusief 21% btw): Inclusief vluchten vanaf Düsseldorf of Brussel, vervoer ter plaatse, hotel, maaltijden, dranken, professionele begeleiding, kennismakingssessie en terugkomsessie. Voor meer informatie kan je terecht bij raf.sluismans@vkwlimburg.be.

The following two tabs change content below.