Digitale dienstverlening staat hoog op de agenda van de Vlaamse overheid. Ze hebben de ambitie om tegen 2020 alle administratieve transacties via een virtueel en digitaal loket te laten verlopen. Mijn Burgerprofiel vervult daarin een essentiële rol. In ‘Mijn Burgerprofiel’ vind je in de toekomst al je overheidszaken in één handige profielpagina. Zo heb je voortaan al je overheidsadministratie bij de hand als je ze nodig hebt. Vlaanderen werkt hiervoor samen met de federale en de lokale overheden. 

Mijn Burgerprofiel is momenteel al live in de steden Genk en Kortrijk, en de integratie is lopende in een twintigtal andere steden en gemeenten. Ook in tal van andere overheidsdiensten is de toepassing al live of wordt er aan gewerkt om deze snel in werking te laten treden.

Meer info vind je op overheid.vlaanderen.be, foto: Vlaamse overheid. 

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen