BuildinG werd opgericht om het aardbevingsbestendig bouw voor Noord-Groningen te ontwikkelen. Inmiddels reiken de ambities verder. Het complex van het innovatiecentrum ontwikkelt zich tot een proeftuin voor de bouw en infra van de toekomst.

Het terrein van het kennis- en innovatiecentrum voor de bouw BuildinG in Groningen, ziet er over pakweg een half jaar heel anders uit. Dan staan er op z’n minst drie experimentele woningen. Bovendien is dan een proeftuin voor de infra aangelegd, met nieuwe vormen van waterbeheersing, asfalt- en betonverharding die er voor moeten zorgen dat steden en dorpen leefbaar blijven bij afwisselend langdurige droogte en hevige neerslag als gevolg van de klimaatverandering.

Lees het artikel op dvhn.nl, foto: Dagblad van het Noorden. 

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen