BlackBerry gaat particuliere en overheidsinstellingen ondersteunen om de ontwikkeling van Smart Cities en intelligente infrastructuur te versnellen met een Security Credential Management System (SCMS). Ze bieden een gratis dienst aan voor autofabrikanten en overheidsinstellingen die deelnemen aan pilots voor Smart Cities en verbonden voertuigen. 

BlackBerry maakt deze oplossing vanaf nu gratis beschikbaar voor autofabrikanten en overheidsinstellingen die deelnemen aan pilots voor Smart Cities en verbonden voertuigoplossingen. Deze SCMS-dienst biedt een veilige en betrouwbare manier van informatie-uitwisseling tussen voertuigen en infrastructuur, zoals stoplichten, met behulp van digitale certificaten.

Volgens het Amerikaanse ministerie van transport is het belangrijk dat de informatie die gebruikers van andere systemen ontvangen gegarandeerd veilig is. Dit, aangezien gekoppelde applicaties informatie niet alleen met andere voertuigen delen, maar ook met weginfrastructuur, verkeermanagementcentra en mobiele apparatuur.

De SCMS-dienst is gebaseerd op de BlackBerry Certicom-technologie en zorgt voor een veilige en betrouwbaar gehoste Public Key Infrastructure (PKI). Deze kan certificaten beheren namens een organisatie of voor een volledig ecosysteem. De dienst is ontwikkeld om nationaal en internationaal ingezet te worden door fabrikanten en overheidsinstellingen. Zij krijgen toegang tot een kant-en-klare cloud-dienst voor de uitgifte van voertuig-naar-infrastructuur (V2X) certificaten en lifecycle-management. BlackBerry kan ook hybride SCMS-oplossingen ondersteunen die geoptimaliseerd zijn voor de productie van grote aantallen voertuigen.

“De zelfrijdende auto’s van de toekomst kunnen niet worden gerealiseerd tot er een intelligent transportsysteem wordt ingevoerd”, zegt John Chen, Executive Chairman en CEO bij BlackBerry. “Door drempels als veiligheid, privacy en kosten weg te nemen, geloven we dat onze SCMS-dienst een bijdrage levert om veel Smart City-programma’s en pilots met verbonden voertuigen over de hele wereld snel te kunnen invoeren.”

De SCMS-dienst in de praktijk
De nieuwe oplossing van BlackBerry is getest in verschillende OmniAir Consortium PlugFests die eerder dit jaar zijn gehouden. Het eerste project waarin de SCMS-dienst wordt gebruikt is in samenwerking met Invest Ottawa. Hier zal het worden toegepast op een zestien kilometer lange weg waarop zelfrijdende auto’s worden getest. Deze weg is een nabootsing van een kleine stad, compleet met markeringen op de weg, stoplichten, stopborden en zebrapaden.

Roger Lanctot, Director Automotive Connected Mobility at Strategy Analytics: “BlackBerry zet hiermee een grote stap vooruit in de ontwikkeling van Smart Cities en verbonden auto’s. Terwijl regelgevers er nog niet over uit zijn hoe een dergelijk systeem eruit zou moeten zien of hoe het überhaupt gebruikt zou moeten worden, geeft het systeem van BlackBerry de mogelijkheid om nu al te testen met verschillende concepten en technieken. Met deze oplossing kunnen toepassingen tussen voertuigen onderling, maar ook tussen voertuigen en de infrastructuur worden getest.”

 

The following two tabs change content below.