Bij Amazon investeren ze continu in nieuwe technologieën om de service naar klanten te verbeteren. En daar is de Amazon Scout geen uitzondering op. Het technologieteam bij Amazon is hard aan het werk geweest om een volledig elektrisch bezorgsysteem te ontwikkelen, om pakketjes veilig naar de klant te kunnen brengen. Het resultaat? Een autonome bezorgrobot, Scout genaamd. De robots hebben het formaat van een kleine koelkast, en rijden over voetpaden aan wandeltempo. Vanaf vorige week zijn er verschillende ‘Scouts’ aan de slag in een wijk in Snohomish County, Washington. 

Hoe zal de levering door de Amazon Scout verlopen? Niet zo heel anders dan anders. Klanten in Snohomish County kunnen hun bestelling gewoon plaatsen, op dezelfde manier als anders. Hun pakketjes worden vervolgens bezorgd door ofwel een van de leveringspartners van Amazon, of door een Scout. De Scout werd ontwikkeld in het R&D-lab in Seattle, en kan veilig en efficiënt rond huisdieren, voetgangers en andere obstakels navigeren. Amazon gaat van start met zes robots, die pakketjes afleveren van maandag tot vrijdag, gedurende de dag. De robots zullen autonoom hun leveringsparcours volgen, maar worden wel nog vergezeld door een werknemer van de internetgigant.

Bron, foto en video: Amazon.com

 

 

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen