Stad Mechelen zoekt innovatieve bedrijven! Verhelp het onveiligheidsgevoel van jongeren en jongvolwassenen tijdens het nachtleven. Deel je oplossing en krijg directe feedback van de doelgroep.

Dankzij het project Nachtraven en het onderzoek rond intimidatie van de UCLL en Thomas More, weten we dat heel wat jongeren zich onveilig voelen tijdens het uitgaan in en rond de stad Mechelen. Helaas verschilt Mechelen hierin niet van andere centrumsteden.  Maar de stad Mechelen vindt het wel tijd om actie te ondernemen tegen dit fenomeen en roept daarom “Hack the night” in het leven. Met deze open call gaat de stad op zoek naar slimme oplossingen die dit onveiligheidsgevoel elimineren. Hoe kunnen we technologieën efficiënt inzetten om intimidatie en oorzaken van onveiligheid definitief een halt toe te roepen? Het doel is om de Mechelse jongeren, intensief te betrekken hierbij zodat alle oplossingen op maat van de jongeren zijn.

Meer info: hackthenight.be

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen