Het Infinity-Building in Bilzen is één van de meest energie-efficiënte gebouwen in Europa. Het bedrijvencentrum is vorige week officieel ingehuldigd en zal ook een experience center zijn voor energie-efficiëntie en duurzame energie.

Het Infinity-complex scoort zeer hoog in Europese én Amerikaanse duurzaamheidsnormen en wordt één van de duurzaamste KMO-kantoorgebouwen in Europa. Een eigen windturbine, 3 solar trackers (zonnepanelen die meedraaien met de stand van de zon) en een bodem-energiesysteem wekken samen meer energie op dan het gebouw verbruikt. Door een combinatie van vooruitstrevende technieken verbruikt het gebouw zelf zeer weinig energie. Er blijft dan ook groene energie over die door aanpalende bedrijven kan worden gebruikt.

Infinity-gebouw: realtime energieproductie

Klanten, bezoekers en seminariedeelnemers zullen in het Infinity-gebouw in realtime kunnen zien hoeveel duurzame energie het produceert en leren waar het energie kan besparen. Duurzaamheid is er daardoor meteen concreet en meetbaar. Het gebouw is ook een opleidingscentrum. Op de bovenverdieping zullen lokale en internationale opleidingen rond duurzaamheid plaatsvinden. En omdat het gebouw ook ‘Het Nieuwe Werken’ ondersteunt (boodschappenservice, fitness, kapper…) zullen er ook avondopleidingen plaatsvinden voor bedrijven, sectorfederaties en werkgeversorganisaties.

The following two tabs change content below.